KSH Kidsclub de Wereld op Zuid bijzonder gevestigd!

KSH Kidsclub De Wereld op Zuid is gevestigd in brede school de Wereld op Zuid, aan de Schere 39 in Rotterdam Zuid (Zuidwijk).

De Kidsclub en het KDV van KSH zijn gehuisvest in een prachtig gebouw, “de Wereld op Zuid”. In dit gebouw zijn meerdere partners onder één dak gevestigd. De partners zijn basisscholen Christophoor en de Toermalijn, Pameijer; dagcentrum voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en Peuter & Co; met een peuterspeelzaal. Samen met deze partners wordt er gestreefd naar een zo breed mogelijk aanbod van activiteiten van 6.30 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring en zoeken wij naar samenwerking waar mogelijk.

Iedereen werkt met elkaar samen. Aan hetzelfde programma. Met dezelfde instelling. Volgens dezelfde vijf kernwaarden; Groei, Kwaliteit, Veiligheid, Verbondenheid en Zelfstandigheid. Samen onder één dak.

De Kidsclub

De ruimtes van de BSO, KSH Kidsclub de Wereld op Zuid genaamd, zijn op de eerste verdieping gevestigd en bieden veel mogelijkheden. Iedere basisgroep heeft zijn eigen ruimte. Hier hebben de kinderen hun eigen plekje om te eten, drinken en  activiteiten uit te voeren. Ook kunnen wij gebruik maken van het grote speelplein met onder andere een voetbalveld, zandbak en rekstokken. Op loopafstand van de Kidsclub zijn diverse speeltuinen (o.a. speeltuin de Bodelo en het Zuiderpark) waar we regelmatig een bezoekje aan brengen. Ook zijn er inpandig 2 gymzalen waar sportieve activiteiten worden georganiseerd.  

Activiteiten, workshops en vakantieprogramma

Elke dag worden er per basisgroep activiteiten en/of workshops aangeboden waarbij de creatieve, sociale en cognitieve ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd wordt. Zo worden er bijvoorbeeld kookworkshops gegeven in het kinderkookcafé, sport en spel activiteiten in de gymzaal georganiseerd en er vinden o.a. creatieve workshops in de groepsruimtes plaats. Tijdens de vakanties werken we met thema’s. Elke dag worden er verschillende activiteiten aangeboden die betrekking hebben tot het thema. Minimaal één keer in de week gaan we tijdens de vakantie op uitstapje. We bezoeken dan bijvoorbeeld een museum, speeltuin, het bos of theater.

Basisgroepen

Kidsclub de Wereld op Zuid  is onderverdeeld in 6 basisgroepen waar per dag maximaal 20 kinderen worden opgevangen:

  • De Pluto’s (onderbouwgroep met kinderen van 4 tot 6 jaar)
  • De Boris Boefjes (onderbouwgroep met kinderen van 4 tot 6 jaar)
  • Willie Wortel en de lampjes (middenbouwgroep met kinderen van 6 tot 8 jaar)
  • De Mickey’s en de Minnies (middenbouwgroep met kinderen van 6 tot 8 jaar)
  • De Goofy’s (bovenbouwgroep met kinderen van 7+)
  • De Hiawatha’s (bovenbouwgroep met kinderen van 7+)