De Zomerschool is een initiatief van het ministerie van OC&W en wordt uitgevoerd op OBS de Toermalijn en R.K basisschool Christophoor. Twee weken lang kunnen kinderen uit groep 5 t/m 8 van deze basisscholen extra oefenen met taal en rekenen in de Zomerschool.

Kinderen uit de groepen 7 & 8 de eerste twee weken en de kinderen uit de groepen 5 & 6 in de laatste twee weken van de zomervakantie. Een Zomerschoolweek is van maandag t/m donderdag. De kinderen zijn op vrijdag vrij.

De Zomerschool bestaat iedere dag uit een ochtend en middagprogramma. In de middag worden er leuke activiteiten georganiseerd. Soms in de Wereld op Zuid, soms in de wijk. Alle leerlingen krijgen eerst uitleg van degene die de activiteiten komt geven. Daarna mogen ze zelf aan de slag!

In de eerste dagen staan de activiteiten in het teken van teambuilding. Je zit opeens in een nieuwe klas met kinderen van een andere school. Daarom is het erg belangrijk dat je elkaar goed leert kennen en goed kunt samenwerken.

Ook gaan we met de gropepen 7 & 8 op bezoek bij middelbare school LMC Slinge. Hier mogen we gebruik maken van het verzorginglokaal en het natuur- & technieklokaal. De samenwerking met LMC Slinge is erg belangrijk, op deze manier leren de kinderen alvast kennis maken met het voortgezet onderwijs. In de tweede week staat er onder andere een uitdagende sportmiddag op het programma.

Met de leerlingen uit de groepen 5 & 6 zullen we allemaal leuke en leerzame activiteiten doen waarbij je spelenderwijs ook nieuwe dingen leert. Leren wordt leuk in de Zomerschool! logo zomerschool

Deel deze pagina

Like ons op Facebook

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries