KSH Kinderfonds doneert € 31.250 voor scholen in Sri Lanka tijdens benefietgala in De Wereld op Zuid

 

Maar liefst € 31.250,- doneerde de Stichting KSH kinderfonds donderdagavond 20 oktober 2011 aan ACNS Projecthulp. Tijdens een indrukwekkend benefietdiner in de Rotterdamse ‘Wereld op Zuid’ zong zangeres Do samen met de kinderen het ontroerende ‘Heaven’. Dit vormde de afsluiting van het KSH ‘scholen voor scholen’ project waarbij schoolgaande kinderen met inventieve acties, al maanden geld inzamelden voor de noodzakelijke bouw van scholen in Sri Lanka.

 

Scholen voor scholen

Het KSH Kinderfonds ondersteunt regelmatig goede doelen met uiteenlopende acties of evenementen. De betrokkenheid van kinderen vormt daarbij een essentieel onderdeel.

Dit jaar werd voor het thema ‘Scholen voor Scholen’ gekozen ten behoeve van ACNS Projecthulp met als doel een aantal scholen te bouwen voor kinderen in Sri Lanka. Het benefietdiner vormde de afsluiting van een reeks aan sponsoractiviteiten op de scholen zelf.

 

Feest in De Wereld op Zuid

De indrukwekkende avond vond plaats in De Wereld op Zuid, een brede school in het Rotterdamse Zuidwijk, waar inmiddels 400 kinderen tussen 0-12 jaar het beste uit zichzelf halen met goed onderwijs, liefdevolle opvang en leuke vrijetijdsbesteding.

Sportverslaggever Jan Dirk Stouten deed alles wat in zijn vermogen lag om ook op de laatste avond het eindbedrag nog te verhogen. Hij werd daarin muzikaal ondersteund door zangeres Do en vele kinderen. Ook de ervaringen van Rashmi Don en Wendy Klifman die voor KSH een maatschappelijke stage vervulden, maakten de noodzaak voor onderwijs in landen als Sri Lanka meer dan duidelijk. Het diner werd verzorgd door restaurant The Hunting Lodge onder leiding van chef-kok Remco Henkes. Studenten van het TIO college Rotterdam vormden de zwarte brigade die de 250 gasten stijlvol bedienden.

De organisatie van het evenement werd grotendeels gesponsord door relaties van KSH maar ook de talloze vrijwilligers zorgden ervoor dat er een maximale bijdrage naar het goede doel ging.

 

Over KSH Kinderfonds

Kinder Service Hotels (KSH) is een maatschappelijk betrokken kinderopvangorganisatie die zich op brede wijze bezighoudt met de opvang en verzorging van kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. KSH zet zich al sinds de oprichting in voor goede doelen, samen met de kinderen. Om deze activiteiten beter te structureren is dit jaar het KSH Kinderfonds opgericht. De stichting zet zich in om wereldwijd projecten of initiatieven te ondersteunen die de ontwikkeling en het leefklimaat van kinderen verbeteren.

 

ACNS Projecthulp en de Wilde Ganzen

ACNS Projecthulp helpt bij het bouwen, inrichten en onderhouden van scholen, kleuterscholen en kindertehuizen in Sri Lanka. KSH ondersteunt hen dit jaar en werkt daarbij samen met de Wilde Ganzen www.wildeganzen.nl, expert op het gebied van concrete projecten in ontwikkelingslanden. De Wilde Ganzen stelt mensen in staat om zelf initiatieven uit te voeren die de armoede in hun omgeving bestrijden met behulp van fondsen, kennis en begeleiding.

 

Deel deze pagina

Like ons op Facebook

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries