Het management, de medewerkers en de kinderen bij Kinder Service Hotels (KSH) hebben zich sinds de opening van de eerste twee vestigingen in 2002 aldoor ingezet tot het ondersteunen van goede doelen. Inmiddels zijn we negen jaar verder en is de onderneming gegroeid tot achttien vestigingen met meer dan 300 werknemers en komen er zo’n 1800 kinderen per week bij ons in de kinderdagverblijven, buitenschoolse opvangcentra en peuterspeelzalen. Met de groei van de onderneming is ook het aantal activiteiten ten gunste van goede doelen toegenomen. Enige structuur en beleid ten aanzien van deze activiteiten werd daarom steeds meer wenselijk en daartoe hebben wij de Stichting “KSH Kinderfonds” opgericht

Doelstelling

De stichting zet zich ervoor in om mondiaal projecten of initiatieven te ondersteunen die tot doel hebben om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en/of het leefklimaat van kinderen te verbeteren. Dit doen wij door middel van het werven van donaties, het organiseren van benefiet-evenementen en het organiseren van inzamelingsacties.

De Stichting

Het unieke aan het KSH Kinderfonds is dat bij de activiteiten die worden ontplooid er altijd kinderen betrokken worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het verzorgen van optredens, het meewerken tijdens benefiet-evenementen, het vervaardigen en verkopen van kinderkunst of het meewerken aan geldinzamelingsacties. Op deze wijze worden Nederlandse kinderen op een leuke en leerzame manier betrokken bij het verbeteren van de leefomstandigheden van andere kinderen op deze wereld.

Ieder jaar wordt er door het stichtingsbestuur in samenspraak met het comité van aanbeveling een nieuw project geselecteerd dat gedurende één jaar middels bovengenoemde acties ondersteund wordt. De inzet van medewerkers en kinderen van KSH, scholen en vele anderen is daarbij een belangrijke factor tot succes. De stichting wordt in stand gehouden door vrijwilligers er zijn dus geen bezoldigde bestuursleden of medewerkers.

Goede doel

 

Dit jaar ondersteunt het “KSH Kinderfonds” de stichting “ACNS Projecthulp”. Deze stichting zet zich in tot het ontwikkelen en onderhouden van scholen in Sri Lanka. Onze doelstelling is om genoeg geld bijeen te brengen tot het realiseren van meerdere nieuwe scholen. Het realiseren van één school kost ongeveer €10.000,-. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van ACNS op (www.acnsprojecthulp.nl) of zie bijlage. Ook de stichting ACNS Projecthulp kent geen bezoldigde bestuursleden of medewerkers.

Scholen voor Scholen project

KSH zal in samenwerking met vele basisscholen in Nederland inzamelingsacties organiseren met als doel geld in te zamelen voor ACNS Projecthulp. Dit doen we onder andere door het organiseren van loterijen, themadagen waarbij spullen worden verkocht of inzamelingsacties tijdens schooljaarfeesten. De opbrengst van dit “Scholen voor Scholen project” zal tijdens het spectaculaire slot-evenement (Scholen voor Scholen benefietavond) op de 20e oktober bekend worden gemaakt.

Scholen voor Scholen benefiet avond

Op 20 oktober aanstaande vindt de “Scholen voor Scholen benefiet avond” plaats in de Wereld op Zuid te Rotterdam. Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen aan deze avond deelnemen door het kopen van een tafel of van losse couverts. Het merendeel van de inkomsten van deze avond zal ook ten goede komen aan de stichting “ACNS Projecthulp. Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat veel van de benodigdheden van deze avond gesponsord worden door KSH en haar relaties. Daarnaast werken er ook vele vrijwilligers mee om dit slot- evenement tot een succes te maken.

Aan deze avond zullen ook kinderen vrijwillig meewerken. Zo worden zij ingezet in de bediening, de keuken, de garderobe en zullen zij enkele optredens verzorgen waaronder het ten gehore brengen van een lied dat samen met zangeres “Do” uitgevoerd zal worden. Tijdens deze avond zal er natuurlijk ook veel aandacht zijn voor het doel van dit project. Zo zullen twee medewerkers van KSH vertellen over de projecten die zij tijdens hun reis in Sri Lanka hebben bezocht en er zal een live verbinding tot stand worden gebracht met een vertegenwoordiger van de lokale organisatie die de scholen ontwikkelt en beheert.

De kosten van een exclusieve tafel voor 8 personen bedragen € 2.000,-. De kosten voor de losse couverts ook aan tafels van acht personen bedraagt € 150,- per couvert.

Deelname

Indien u wenst deel te nemen aan de “Scholen voor Scholen benefiet avond”, dan kunt u het reserveringsformulier invullen;

De stichting KSH Kinderfonds
Nijverheidsweg 14b
7031 BV Wehl
Fax nummer: 0314-680948
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel deze pagina

Like ons op Facebook

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries