De afgelopen weken was er in de Wereld op Zuid een echte leerlingenraad! Deze bestond uit leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de Toermalijn en de Christophoor.  Na een democratische stemming zijn er per klas twee kinderen uitgekozen om deel te nemen in de leerlingenraad.Deze kinderen hadden een hele belangrijke  en verantwoordelijke taak. Zij moesten ervoor zorgen dat ze de mening van alle klasgenoten goed konden vertellen in de leerlingenraad.

leerlingenraad
In de leerlingenraad hebben we gesproken over het VDA, verlengde dagarrangement. Dit zijn de activiteiten en alles wat daarbij komt kijken. We hebben het bijvoorbeeld ook over de lunch gehad, omdat alle kinderen  op school lunchen op de VDA dagen. De kinderen hebben een paar keer in de klas naar de meningen gevraagd van hun klasgenoten. De resultaten schreven ze op in hun mapje of op een groot vel papier. Ook hebben ze hele mooie collages gemaakt met goede en minder goede dingen over het VDA. Alle goede dingen op een groene poster en alle minder goede dingen op een rode poster.
Maar om van alle kinderen uit de bovenbouw een goed beeld te krijgen over wat ze goed vinden aan het VDA en aan de lunch moeten we ze het allemaal persoonlijk gaan vragen. Daarom hebben we een enquête gemaakt die door meer dan 100 kinderen is ingevuld.

De resultaten van de enquêtes en van de leerlingenraad waren erg duidelijk. Veel kinderen denken over de meeste dingen wel hetzelfde. Over het algemeen vinden de leerlingen uit de bovenbouw van de Christophoor de activiteiten erg leuk. Veel kinderen kijken er elke week weer naar uit. Populaire activiteiten zijn sport, dans en styling atelier. Sommige kinderen zouden wel willen dat de activiteiten wat langer zouden duren. Dan heb je meer de tijd om je talent te ontwikkelen.
Ze vinden de dagen wel erg lang. Het is natuurlijk ook niet niks om tot half 5 op school te moeten zitten. Veel kinderen zijn erg moe na zo’n lange dag.
De tussenschoolse opvang (TSO) scoort wisselend bij de kinderen. Er zijn veel kinderen die een aantal verbeterpunten hebben. Maar er zijn ook een aantal kinderen die de lunch juist gezellig en gezond vinden. Ook de kinderen van de Toermalijn vonden de meeste activiteiten erg leuk! Vooral de breakdance lessen van de Groove Kings, de kunstlessen van juf Miranda en de sportlessen van juf Liesbeth zijn populair.Het eten vinden de kinderen van de Toermalijn erg lekker, al zou er volgens een aantal kinderen wel wat meer variatie aan drinken bij mogen. En de overblijf juffen mogen volgens een aantal kinderen soms best iets strenger zijn. “Het is tijdens de pauzes zo druk op het speelplein.”Het zou fijn zijn als de VDA-dagen wat korter kunnen duren, want half vijf vinden de kinderen op de Toermalijn, net als de kinderen van de Christophoor toch echt iets te lang. Bij de vraag of kinderen het leuk vinden om meer samen te werken met andere scholen zijn de meningen verdeeld. De meeste vinden het gezellig om meer kinderen te leren kennen, maar een enkeling is liever met de kinderen van zijn eigen school.

We zijn erg blij met de resultaten van de leerlingenraad en de enquêtes. Nu hebben we een goed beeld van wat de kinderen zien als een geslaagde programmering. Rabiah, Jonathan, Fatmanur, Rowina, Siomara, Clyde, Seyma, sharad,  Jemuel, Loraine, Khaled, Cherwelyn en natuurlijk alle andere leerlingen uit de bovenbouw:

BEDANKT!

Deel deze pagina

Like ons op Facebook

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries